google adwords

Google Adwords is een belangrijke toevoeging op de natuurlijke zoekresultaten van Google. Google Adwords zorgt er voor dat advertenties worden getoond op pagina’s die relevant zijn voor uw doelgroep. Iemand die op Google zoekt naar zonvakantie Griekenland gaat geen advertentie te zien krijgen van zonvakantie Spanje. Zo kunt u voor een hele specifieke doelgroep advertenties maken. Door het instellen van bepaalde zoekwoorden en de kosten per klik zal uw advertentie boven of naast de natuurlijke zoekresultaten vertoond worden.

Google Adwords maakt gebruik van pay per click. Dit stelt u in de campagne in. Hier geeft u de zoekwoorden en het maximum bod per klik aan. Elke keer als er een zoekterm wordt ingevoerd vindt er op de achtergrond een “veiling” plaats. De adverteerder die het hoogste bied voor de ingevulde zoekterm wordt bovenaan de pagina getoond. Dit houdt in dat u pas betaald voor de vertoonde advertentie op het moment dat er op uw advertentie geklikt wordt.  Wordt uw advertentie getoond, maar men klikt er niet op dan kost het u ook niks. Naast een maximum bod per klik kunt u ook een dagbudget instellen zodat de kosten binnen uw budget blijven.

Het instellen van een campagne lijkt makkelijk, maar is het niet. Met bovenstaande stappen kom je een heel eind echter dient u met veel andere factoren rekening te houden. Wilt u een keer een Adwords campagne opzetten? Laat Esschert websolutions u er bij helpen. Neem contact met mij op via het contactformulier of bel 06 – 54 64 83 43 en informeer naar de mogelijkheden.